info@ginyjen.nl     +31 620888508     Almere

Ik ben dol op wafels! Sinds wij een workshop “Brusselse wafels maken” hebben gevolgd, eten wij in het weekend regelmatig wafels. De workshop hebben wij een aantal jaren geleden gedaan in…ja, ja, hoe kan het ook: Brussel. Het was een leuke activiteit om met het hele gezin te doen. De kids keken vooral uit naar het eindresultaat: lekker veel wafels eten!

Een makkelijk tussendoortje dat er mooi uitziet, vind ik toch wel deze chique kaaskoekjes. Je hebt de kaaskoekjes binnen 10 min in de oven en dan duurt het bakken zo’n 5 minuten. Dus eigenlijk heb je binnen no time een lekkere snack. Ennuhhh…zelfgemaakt natuurlijk! Dit recept is goed voor zo'n 10 kaaskoekjes en je hebt slechts 7 ingrediënten nodig.

Sinds ik enkele jaren zo’n 15 kg ben afgevallen, snoep ik doordeweeks minimaal. Ik probeer geen luxe koeken, snoep of andere calorierijke producten te eten. Die bewaar ik voor mijn borrelavonden. Ik mag van mezelf 1 x per week alles eten waar ik zin in heb. Ik ben bijvoorbeeld dol op chocolade of naturel chips. En daar kan ik dan zo naar uitkijken. Deze leefstijl is nu al jaren ingebakerd en werkt voor mij het beste. Doordeweeks kom ik niet makkelijk in de verleiding, omdat ik weet dat ik, aan het einde van de week, alles zou kunnen eten waar ik maar zin in heb. Ik ben niet de type die 1 blokje chocolade kan eten en de rest netjes weglegt. Dan zou er waarschijnlijk nog een blokje weggesmikkeld worden en de volgende dag nog meer…Oeps!

Wanneer we met z’n vieren willen genieten van een snel klaargemaakte lunch uit de oven, kiezen we voor deze heerlijke plaattaart. De bereiding duurt slechts 10 minuten en vervolgens hoeft de plaattaart slechts zo’n 15 minuten in de oven. Zo heb je in een mum van tijd een smaakvol gerecht klaarstaan. Je kan deze lekkernij ook als voorgerecht serveren.

Toen mijn man en kids mij vroegen wat voor taart ik graag voor mijn verjaardag zou willen eten, hoefde ik daar helemaal niet lang over na te denken. Ik ben dol op chocolade, granaatappelpitten en frambozen, dus de keuze was snel gemaakt: een chocotaart met granaatappel en frambozen :).

Bakken vind ik heerlijk en dan vooral met mijn gezin. Mijn dochter houdt ook ontzettend veel van koken en bakken. Ze opent regelmatig haar restaurant. Zij maakt dan het avondeten voor ons klaar, soms is het één gerecht, maar vaak genoeg een 3-gangenmenu. Wat een verwennerij!

Elke ochtend eet ik yoghurt met verschillende stukjes fruit en wat nootjes. Tijdens de warme dagen vind ik een ijskoude variant erg welkom. Zo heb ik frozen yoghurt muffins gemaakt en je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Easy peasy toch?!

Nu het pompoenseizoen is begonnen, kunnen we weer lekkere gerechten van pompoen maken. En gooi dan zeker de pompoenpitten niet weg, want deze kun je gebruiken in een salade of in je yoghurt.

Rabarber is een groente, die wij nauwelijks eten. De kids lusten het niet en Dennis, mijn man, houdt er niet van. Dat betekent dat ik dus eigenlijk de enige ben, die het eet. Best ongezellig dus. Ik dacht als ik iets zoets van rabarber kan maken, misschien kan ik dan toch wel één van hen overhalen. Ik zag in de koelkast nog een bakje met aardbeien liggen en besloot daarom om een jam van rabarber en aardbeien te maken. Het zal in ieder geval zoet worden door de aardbeien. Op internet gezocht naar een bestaand recept en ik kwam het rabarber aardbeienrecept van Rutger van Rutgerbakt tegen.

Zin in friet, maar niet in de calorieën? Dat kan met deze gezonde versie. Je maakt dan frietjes van pastinaak. Ik eet pastinaak pas sinds enkele jaren. Ik had nog nooit eerder gehoord van pastinaak. Maar toen ik eenmaal deze groente ontdekte, probeerde ik verschillende gerechten uit. Eén ervan is deze super easy eigengemaakte friet.

Regelmatig maken we thuis gevulde zoete aardappelen. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook makkelijk te maken. Zeker voor een drukke doordeweekse dag is een eenvoudig gerecht, dat binnen 30 minuten op tafel staat wel erg fijn.

Nu het steeds kouder wordt, gaat de haard bij ons regelmatig aan. Het leek me daarom leuk om een recept te delen, waarbij je een vuurtje gebruikt. Dan is het maken van s’mores daar zo perfect voor. Ook leuk als je in de winter de barbecue aanzet en de s’mores als toetje maakt. Maar heb je geen haard of gaat de barbecue niet aan, dan kun je dit recept nog maken…in de magnetron, oven of een gietijzeren pan.

Januari 2017 ben ik begonnen met afvallen. In 5 maanden tijd ben ik in totaal 15 kg in kwijt. Naast meer sporten, heb ik mijn eetgedrag veranderd. Sindsdien eet ik yoghurt als ontbijt. Je kunt eindeloos variëren met nootjes en/of fruit. Soms vervang ik de nootjes door granola. Ik heb een simpel recept voor je. Je bent ongeveer in 25 min klaar en dat is incl. 20 min baktijd.

Ik dacht altijd dat brood bakken moeilijk was of lang zou duren door de lange rijstijd. Daarom ben ik nooit begonnen met het bakken van mijn eigen brood. Totdat ik het recept van het soda brood ontdekte. Een simpel recept om toch in een mum van tijd je eigen brood te maken. Een wereld ging voor mij open ;)

Scones gaan hier als warme broodjes over de toonbank. Letterlijk en figuurlijk. Ze ruiken al zo heerlijk als ze net uit de oven komen. Scones zijn makkelijk te maken en ze hoeven ook niet zo lang in de oven. Fijn als je snel wat wilt maken. En nu het herfst is, waarom geen variant met pompoen?


GINYJEN FOTOGRAFIE

Almere
 info@ginyjen.nl
 06-20888508
KvK nr: 64220486
BTW nr: NL001410713B83
Rekening nr: NL38KNAB0413250164
 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.